Bemutatkozás PDF Nyomtatás E-mail

A Superbook Club Alapítvány a gyermekek alapítványa. Ezért tevékenységével a jövőbe tekint, hogy a felnövekvő generáció jó erkölccsel, egészséges önbizalommal nézzen a kihívások elé. Alapítványunk fő célja, hogy a gyermekek és az ifjúság számára a jó erkölcsöt és a bibliai értékeket közvetítse és népszerűsítse. Szeretnénk, hogy a mai rohanó világban, amikor a szülők a megélhetésért, a karrierért és az érvényesülésért küzdenek, legyen idejük a családoknak a legfontosabbra: a gyermekeikre. Ők jelentik számunkra a jövőt! És a jövő azé, aki felkészül rá. Tapasztalatunk, hogy a bibliai értékek időtállóak, ezért vallási felekezettől függetlenül, polgári kezdeményezésként szeretnénk újra megbecsülést és tekintélyt szerezni azoknak az igen értékes iránymutatásoknak, melyek elvesztése, hiánya Magyarországon annyi tragédiát és félresiklott életutat, sorsot eredményezett az elmúlt évtizedekben.

Alapítványunk a Könyvek Könyve - angolul Superbook - bibliai rajzfilmsorozatot ad ki és forgalmaz, melyet ajánlunk óvodáknak, iskoláknak ugyanúgy, mint az otthonok, családok kedves, esti időtöltésének. Szeretnénk, hogy például a Tízparancsolat ne csupán egy vallásos képzeletet keltsen a fiatalokban, hanem azt megismerve és alkalmazva sikeresebb életet élhessenek. Magazinokat, kifestőket adunk ki, melyekkel játékosan foglalkozva közelebb kerülnek a bibliai értékekhez.

Gyermek és ifjúsági táborozásokat szervezünk sokszínű programmal. Kézműves és sportfoglalkozás, bibliaismereti vetélkedők, zenés műsorok teszik felejthetetlenné ezeket a heteket.

Bibliai történeteket ismertető, zenés rendezvényeket tartunk. Ezek a korábbi években rendkívül nagy hatékonysággal és sikerrel működtek (Fazekas Gimnázium, Almássy tér, Metro Klub, egyes iskolák és gyermekintézmények) melyeket szeretnénk feleleveníteni és minél több gyermekklubot létrehozni.

A Superbook Club Alapítvány segítséget nyújt szociálisan nehéz helyzetű, perifériára szorult személyeknek és családoknak.

Alapítványunk közérdekű tevékenységet folytat. Ajánlja fel adója 1 %-át a gyermekekért, hogy hatékonyabbak lehessünk!

 

Letölthető 2012-es mérlegadatok itt!

 

Ajánlott kiadványok

Jézus történeteimage

Jézus történetét összefoglaló, szép grafikával elkészített kiadványt evangelizációkon szoktuk átadni az érdeklődőknek.

Alapítványunk célkitűzése

A jövő azé, aki felkészül rá!image

Tevékenységünk a jövőbe tekint, hogy a felnövekvő generáció jó erkölccsel, egészséges önbizalommal nézzen a kihívások elé.

Aktuális projektjeink

Csodák nyomában image

A bécsi Hit-Gemeindeval közösen kiadtuk az izrael hadtörténetéről szóló sorozatot. Ugrás a honlapra!

15-16

Izgalmas bibliai rajzfilmsorozat

A Könyvek Könyve sorozat 18 lemezen 52 részt tartalmaz. Feldolgoz ó- és újszövetségi történeteket egyaránt.

17-18

Izgalmas bibliai rajzfilmsorozat folytatása

Repülő Ház sorozat a Könyvek Könyve sorozat folytatásaként készült. Itt is 52 rész található ó- és újszövetségi történetekből. A sikeres videó kiadás után 2005-ben megjelent DVD-n is.

19-20

Feltámadás a halálból!

A halálból az életre való feltámadás nagy, nyilvánosság előtti esemény volt, nem egy háznál történt, titkos feltámadás. Ha valakit ki lehet emelni ebben a történetben, akkor az Nneka. Az ő megrendíthetetlen hite akadályozta meg Daniel eltemetését azzal, hogy elvitte férjét arra a helyre, ami felől meggyőződéssel hitte, hogy ott Isten életre tudja kelteni a halottat. Reinhard Bonnkét Isten emberének tartotta, és hitte, hogy ahol Reinhard szolgál, ott a hitnek olyan atmoszférája van, ahol ez a csoda megtörténhet. Nneka hite irányította az eseményeket, és hite jutalmat nyert. Hogy ki által? Ki az, aki megbecsülte Nneka hitét? Ki más, ha nem Isten. Ami itt történt, az több, mint felejthetetlen esemény!

21-22

Az ajándék

Az ajándék

23-24

Luther

Luther életét feldolgozó nagy sikerű mozifilm. A Budapest Filmmel közös gondozásban jelent meg. Az uránia mozi műsorán volt egy évig. A filmből könyv is készült. Középiskolások számára a Luther évben munkafüzetet készítettünk és országos tanulmányi versenyt rendeztünk.

Szavazás

ÚJDONSÁG

A filmrészletek menüpontban lehetőséged van kedvcsináló előzeteseket megtekinteni kiadott filmjeinkből. Lássuk!

Karitativ tevékenység

KIMUTATÁS a 2008-ban 1%-os felajánlásokból befolyt összegről.

A felhasználható összeg 81.483 Ft volt.

Ebből: 60.000 Ft-ot szociális segítségnyújtás egy súlyosan rászorult család részére,
21.483 Ft-ot pedig a fogyatékkal élők számára rendezett Tikva Gyermektábor támogatására fordítottunk!

1%

Kérjük támogassa adójának 1%-ával alapítványunk munkáját!

Adószámunk: 18005189-2-42
Bankszámlaszámunk:
11708001-20361455

Köszönjük!

Superbook Club Alapítvány

Minden jog fenntartva © SUPERBOOK Alapítvány 1992—2015.
Az oldalon publikált anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: info@superbook.hu